Oturma Odası Dekorasyon Önerileri


type='html'>

Ev dekorasyonunda her odaya aynı hassasiyetle yaklaşmak ve yaşanabilir mekânlar oluşturmak oldukça önemlidir. Ailecek en çok vakit geçirilen alan olan oturma odalarının dekorasyonunda belli tasarımlara yer vermek daha kaliteli vakitlerin geçirilmesini sağlayacaktır.

oturma odası dekorasyon önerileri

Oturma odaları, bazı ekstra durumlarda misafir rodası niyetiyle de kullanılabiliyor. Bu bakımdan düşünüldüğünde oturma odasının hem günlük kullanım açısından rahat döşenmiş hem de olası misafir ağırlamaları açısından da oldukça iyi dekore edilmiş olmaları gerekiyor. Gün içerisinde aile bireylerinin ortak olarak kullandıkları oturma odasının dekorasyonunda daha dayanıklı mobilyaların ve dekoratif objelerin seçilmesi çok önemlidir.

Oturma odası takımlarının çok fazla göze çarpan gösterişli mobilyalardan oluşmasına gerek yoktur. Daha sade ve az eşya ile daha rahat bir oturma odasının oluşturulması konforlu bir yaşam alanına sahip olunmasını sağlayacaktır. Diğer odaların dekorasyonuna nazaran daha az yer kaplayan mobilyaların ve eşyaların kullanılması gereken oturma odalarında rahat hareket edilebilmelidir. Çünkü oturma dolapları misafir odasına ve yatak odasına göre daha küçük ölçülere sahiptir.

oturma odası dekorasyon önerisioturma odası dekorasyon önerisi

Günlük kullanıma en fazla vakit oturma odasında geçirildiğine göre insana huzur veren renklerin ve desenlerin kullanımına ağırlık verilmelidir. Tabi bunun için sağlamlığa ve kaliteli malzemeye de dikkat edilmelidir. Oturma odaları için en uygun mobilya ürünleri mini köşe takımlarıdır. Oturma odaları daha küçük olduğu için köşe koltuk takımlarının kullanılması yerden tasarruf sağlayacak ve daha rahat hareket imkanı sunacaktır.

Oturma odasının dekorasyonunda asıl belirleyici olan odanın kullanım amacı ve ebatlarıdır. Aile bireylerinin sayısı da dekorasyon ürünlerinin seçilmesinde rol oynar. Daha işlevsel bir oturma odası için yatak haline dönüştürülebilen ve altında sandığı da bulunan oturma grupları tercih edilebilir.

oturma odaları için dekorasyon önerilerioturma odaları için dekorasyon önerileri


Normal ebatlardaki oturma odalarında en şık duracak olan mobilya takımları L şeklindeki köşe koltuk takımları olacaktır. Bütün yüzeyi kaplayan ve koltukların, kanepelerin altına girecek kadar büyük olmayan halılar da daha ferah bir oda görüntüsü sağlayacaktır. Kenar boşlukları olacak ebatta seçilen halı ya da kilim modeli daha modern bir oturma odası görüntüsü ile içinizi ferahlatır. Bunun yanında gereksiz dekoratif objeler oturma odalarında kullanılmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimini anonim seçerek yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.Yorumlarınız bizim için değerli :)

Blog Arşivi

Reklam

.
Blogger tarafından desteklenmektedir.